Puukorujen hoito ja säilytys

Puukorujen hoito ja puhdistus

Puu on erinomainen korumateriaali, mutta myös puukoruja pitää käyttää ja säilyttää oikein, jotta ne säilyvät kauniina pitkään. Noudata näitä käyttöohjeita, jotta puukorusi säilyttävät kauneutensa.

Puukorut eivät kestä kosteutta, joten vältä niiden joutumista altiiksi kosteudelle. Korut kestävät vähäisen altistumisen vesi- tai lumisateelle, mutta runsasta vesialtistumista on vältettävä. Poista korut aina ennen suihkuun, saunaan tai uimaan menoa. Jos korusi pääsee kuitenkin kastumaan niin kuivaa se ja asettele kuivumaan ilmavasti.

Pue puukorut yllesi vasta viimeisenä ja riisu ne ensimmäisenä. Puukorut eivät saa joutua alttiiksi kosmetiikan vaikutuksille. Hiuslakka ja muut kemikaalit, kuten hajuvesi ja meikit kertyvät korun pintaan ja voi pilata sen pinnan. Poista koru myös ennen urheilusuoritusta, hikoilu ei ole hyväksi koruille.

 Jos puukoru vaatii puhdistusta käytä siihen esim. mikrokuituliinaa tai kuivaa puuvillaliinaa (ei hankaava liina), vältä runsaan veden käyttöä, sillä koru ei pidä kosteudesta. Auroksen puukorujen metalliosat ovat kirurginterästä, jotka eivät tummu käytössä, vaan pinta säilyy muuttumattomana.

Puukorujen säilytys

Säilytä korut asianmukaisesti. Paras säilytyspaikka on omassa säilytysrasiassa, suojassa kosteudelta ja auringonvalolta, sillä korun värit voivat haalistua suorassa auringonvalossa. Varmista, että korut eivät hankaudu toisiaan vasten. Kylpyhuone ei ole paras säilytyspaikka, siellä korut altistuvat kosteudelle.